Moje kuchenne inspiracje

Archiwum: maj 2013

saatka_z_roszponk_i__ZP_big.jpg
Sałatki

Sałatka z roszponki z tuńczykiem

1 puszka tuńczyka z wody 2 garście sałaty roszponki pomidor 2 jajka 2 łyżki majonezu natka pietruszki przyprawy: sól, pieprz   WYKONANIE: Tuńczyka odsączyć z zalewy i przełoż czytaj dalej

komentarze: 6
krempieczar_1V_big.jpg
Zupy

Krem z pieczarek i grzybów leśnych

400 g pieczarek ok. 10 kawałków suszonych grzybów leśnych 3 ziemniaki 1 cebula 4 plastry chudej wędliny 2.5 l. wody Oliwier 1 kostka rosołowa 1 plaster sera żółtego lub 2 trójkąciki s czytaj dalej

komentarze: 1
Polecam/Kocham

Uzależnienia

Macie jakieś uzależnienia dotyczące Waszych pasji?? Ja najbardziej uzależniona jestem od kupowania książek kucharskich i przyrządów kuchennych. Zawsze kiedy przechodzę w sklepie koło stoika z poradnikami kulinarnymi, to ciężko jest nic nie kupić, ale coraz częściej udaje mi się powstrzymać, bo stwierdziłam, że mam ich już sporo:) Co do przyrządów, marzy mi się własna kuchnia, pełna świeżych z... czytaj dalej

fasolowa_HA_big.jpg
Zupy

Zupa fasolowa

500 g fasoli z puszki 8 ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka 400 g mięsa wieprzowego 2.5 l wody przyprawy: sól, pieprz, majeranek   czytaj dalej

komentarze: 2
przepirki_i0_big.jpg
Dania główne

Pieczone przepiórki

4 przepiórki podroby z przepiórek pół jabłka przyprawy: owoc jałowca, tymianek, sól, pieprz, ostra papryka, czosnek Olivier   WYKONANIE:   Przepiórki i podroby opłukać z krwi. Zamarynować mięso w przyprawach i polać kilkom czytaj dalej

komentarze: 2