Moje kuchenne inspiracje

Dania główne

KOTLETY MIELONE Z KRÓLIKA

Składniki:

Mięso z królika
2 jajka
1 bułka
Sól
Pieprz
Natka pietruszki
Bułka tarta
1 cebula
Olej do smażenia

Wykonanie:

Mięso królika, mogą być uda, obkroić z kości i zmielić razem z jajkami, cebulą, przyprawami i suchą bułką namoczoną w wodzie lub mleku.
Wszystko dokładnie zmielić i wymieszać w robocie kuchennym.
Następnie farsz przenieść do miski i utworzyć z nich małe kotleciki. (Mój farsz był na tyle spójny, że nie musiałam nic dodawać).
Kotlety obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju na patelni.
Można podawać z sosem grzybowym.I gotowe. Smacznego!

14068320_987223134721987_4195966616052270533_n.jpg