Moje kuchenne inspiracje

Dania główne

KRÓLIK PIECZONY W ŚMIETANIE Z PIECZARKAMI

SKŁADNIKI:

1 tuszka królika
500 g pieczarek
250 g śmietany 30%
2 łyżki suszonej bazylii
Sól
Pieprz
Papryka słodka
Olej do smażenia

WYKONANIE:

Tuszkę rozkroić na części (ja miałam też podroby), przyprawić mięso solą, pieprzem, papryką i bazylią. Podsmażyć aż mięso się zarumieni.
Do blaszki wlać śmietanę i ułożyć na niej obrane i przekrojone na pół pieczarki ( ja dodałam tylko kapelusze). Następnie włożyć podsmażonego królika. Wszystko włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec 50-60 minut. I gotowe. Smacznego!

Przepis zaczerpnięty ze strony www.szczyptachili.pl

14203220_987150021395965_6731471017677372023_n.jpg

14102703_987150144729286_7102419763951994654_n.jpg

14141891_987150338062600_8137775886740891495_n.jpg